Ervaringen

Ervaringen

Ouders en kinderen aan het woord:

Mijn dochter (10) ging altijd met veel plezier naar PMKT. Spelenderwijs heeft zij gewerkt aan haar doelen, waardoor ze nu beter kan omgaan met emoties, realistischer doelen kan stellen en daardoor minder gefrustreerd raakt of negatief over zichzelf denkt als iets niet in een keer lukt. Als ouder krijg je tips mee hoe je jouw kind thuis verder kan helpen met hetgeen waar mee geoefend is. De therapeut denkt altijd mee als er eens iets anders gebeurt waar je advies over wilt. Het was fijn om op deze leeftijd al te kunnen werken aan haar weerbaarheid, zodat zij sterker in haar schoenen staat tijdens de komende jaren waarin zij nog zoveel ontwikkelt.

Ik vind dat ik veel heb geleerd bij de PMKT, zoals voor mezelf opkomen. Door spelletjes, een parcours bouwen, de ander te vertrouwen en om hulp te vragen, heb ik hiermee geoefend. Vooral op school merk ik nu dat ik het tegen andere kinderen kan zeggen, wanneer ik iets niet fijn vind. Dit zou ik vroeger niet gedurfd hebben. De EMDR was spannend om te doen, want dat had ik nog nooit gedaan. Naar een lamp kijken en vertellen over wat ik nu van een vervelende situatie vind, heeft geholpen. Als ik er nu aan denk, komen er geen nare gedachten meer. (E. van 11 jaar)

Ik heb de hulp vanuit Centrum Le Bon Départ als ontzettend fijn ervaren. Mijn zoon voelde zich eigenlijk meteen al veilig en dat scheelde al heel veel stress. Het contact was altijd prettig, zowel bij halen en brengen, als via e-mail of telefonisch. Er werd veel samengewerkt en ik heb ontzettend veel gehad aan de tips. Hierdoor konden wij zowel thuis als op school doorgaan met de dingen die hij bij PMKT geleerd had. Wij hebben hem echt zien groeien, vooral in zijn zelfvertrouwen, het leren omgaan met verliezen en in zijn impulsiviteit. Hierin is ook veel verbetering op school gezien, dus hij heeft echt een hele mooie groei doorgemaakt. Ook hebben wij nu handvatten waardoor wij zijn impulsiviteit makkelijker kunnen remmen en hem om te laten denken als hij met zijn emoties in de knoop zit.

Ik ben dankbaar dat Centrum Le Bon Départ er is. Dankbaar voor de fijne momenten in de zaal met mijn zoon, de grote bal en dat er écht naar me geluisterd werd. Stapje voor stapje komen we er wel. Dat vertrouwen is echt gegroeid.

Het is hier heel fijn. Het was nét geen 10, want het is geen skatepark. (F. van 9 jaar)

Wat een fantastische praktijk is Centrum Le Bon Départ! Dankzij de zeer kundige hulp hebben wij onze lieve en vrolijke meid weer terug. Ze kan weer lachen en gaat weer vol zelfvertrouwen naar school.

Het is hier zó leuk! Ik geef het een en een 👍. De grote schommel lijkt wel een attractie! (A. van 5 jaar)